Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Брат и сестра любовници се самоубиха

Брат и сестра в Киев решиха да скочат от 24-ия етаж на жилищна сграда, а всичко бе излъчено на живо в социалните мрежи.
В интернет бе публикувано видео, на което се вижда как тийнейджъри предават на живо смъртта си. Според различни местни медии, момчето Вова и момичето Вика са полубрат и сестра. Те са родени през 2005 и 2006 година. Двамата са имали връзка.

В запис преди това момичето и момчето разказват, че са решили да се самоубият. В кадри от друго видео се виждат два силуета, които се хвърлят от сградата, а после трупове са покрити с чували на земята.
В интернет могат да бъдат открити и видеа, в които двамата разкриват намеренията си.
Преди скока момчето пита момичето: „Готова ли си?“ Тя отговаря утвърдително. "Как?", пита той. „Заедно“, отговаря тя.
Досега няма коментари от семейството и близките в публичното пространство.
Говорителят на киевската полиция Юлия Гирдвилис каза пред TSN , че жертвите са полубрат и сестра. Родителите им живеят в друг град, а непълнолетните били в жилище в столицата.
Подготовката за самоубийството била продължителна, защото двамата дълго време разказвали в акаунтите си в социалните мрежи, че планират подобно нещо. Няколко часа преди трагедията те публикували десетки видеа в профилите си.
От полицията все още установяват обстоятелствата около падането на младежите от многоетажната сграда. Според служителите на реда телата на двамата са били открити без никакви признаци на живот на втори октомври в 12 часа, в близост до сградата на улица Николско-Слободская. Предполага се, че са паднали от 24-тия етаж и са загинали.
В момента разследващи разпитват свидетели на инцидента и работят по издирването на близките и роднините на жертвите. Образувано е досъдебно производство.блиц

Публикувана на
02 Октомври 2023 година