Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Проф. Вучков крещял на лекарите, че искат да го убият

Момчето, което се грижеше за телевизионната легенда проф. Юлиан Вучков е категоричен, че той си отиде от този свят неразбран, тъй като бил изпреварил времето, в което живее.
Острите му коментари минавали и заминавали покрай хората, които тепърва щели да се изправят пред предизвикателства, за които той е писал в статиите и книгите си. Едно от тях е членството на страната ни в ЕС, което той описва като „България под европейско робство“.
На 22 септември се навършиха 4 години от кончината му, но хората все още не са го забравили. Публикуват негови снимки в интернет, коментират кога, къде, какво в казал…
Мъдрите му мисли не бяха една и две. Повече са.
„Най-голямата опасност за отечеството не са крие във външните му врагове, а в собствените му идиоти“, това го повтаряше доста често. Интересното е, че хората почнаха да го оценяват, след като си отиде от този свят. Преди това му се подиграваха, смятаха го за луд, на моменти дори за леко смахнат.
Въпреки всичко по време на разходките ни го спираха, искаха да се снимат с него или го караха да коментира определена тема. Професорът обичаше да бъде център на внимание. Размазваше се от удоволствие в такива моменти. В последните седмици от живота си сякаш нямаше много енергия, обикаляше градинките около НДК, ходихме до БНТ. Движеше се бавно, само мисълта му течеше бързо. Често плачеше за любимата си Диана. Казваше, че е пръснал доста пари по доктори, за да я излекуват, но така и не са успели. Обвиняваше и нея, че не си гледа здравето. Обещавала да ходи на лекар, той и записвал час за консултация, тя излизала от апартамента и се шляела по улиците. Връщала се в приповдигнато настроение и казвала, че е добре. Често си купувала малки плюшени играчки, за да си повиши настроението... Обвиняваше се, че не я е спасил, че било логично той да си отиде преди нея, защото бил по-възрастен.

Публикувана на
02 Октомври 2023 година