Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Младоженци от кървава сватба

Иракските булка и младоженец, чиято сватба завърши с трагедия, след като 100 гости загинаха при пожар тази седмица, казаха пред Sky News, че са шокирани от случилото се и не могат повече да останат в разкъсаната от мъка общност.
На сватбения им ден загинаха 15 роднини на младоженеца, а булката загуби десет близки. 27-годишният Реван и 18-годишната му булка Ханийн казват, че се чувстват "мъртви", въпреки че са оцелели в пожара.
При трагедията булката загуби и майка си и брат си. Баща й е в критично състояние, като е един от близо 150-те ранени. Двамата младоженци споделят, че не могат повече да останат в родния си град.
Около 900 гости присъстваха на сватбата във вторник вечерта. Пожарът избухна около 22.45 часа. Докато първоначалните доклади предполагаха, че пламъците може да са тръгнали от фойерверки, изстреляни, докато булката и младоженецът са танцували, Реван вярва, че може да е било късо съединение.
Младоженецът каза, че е помогнал на жена си, която не можела да ходи заради булчинската си рокля. "Хванах жена си и започнах да я влача. Продължих да я влача и се опитах да я измъкна през вратата на кухнята. Краката й са ранени."
"Нашите роднини, нашите приятели, нашите близки всички умряха... Преди два дни погребахме чичо Ханин и двете му дъщери. Вчера погребах другия й чичо. Днес погребах дъщеря му. Баща й е в критично състояние. Не знаем състоянието му", каза Реван.
"Леля ми е мъртва. Сестра ми е изгорена. Съпругът й има изгаряния по цялото тяло. Чичо ми загуби седем роднини. Толкова много хора. И всеки ден чуваме все повече и повече от това. В брачната ни нощ... Какво стана? Какво направих? Защо се случи това?", разплака се младоженецът.блиц

Публикувана на
03 Октомври 2023 година