Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Кметът на Цалапица заловен от жена си в кърска любов с танцьорка

Подозрение в изневяра завърши с побой и средна телесна в Цалапица. Основни участници са кметът на Цалапица Ивайло Данаилов, съпругата му Христина и родителите на двамата. Инцидентът е станал снощи.
„Проблемите не са от вчера и дъщеря ми стигна до там да му сложи проследяващо устройство. След поредното му излизане снощи , тя го е проследила и го открила с момиче в автомобила му на пусто място извън селото”, разказа тъщата майката Ваня Костадинова. Щерка й Христина й позвънила на майка си и разказала какво е разкрила, Костадинова решила да кате на сватовете си.
„Те живеят срещу нас.Влязох в двора и ги повиках. Излезе майка му Златка и аз и казах : „Елате да видите сина си, що за стока е”. А тя започна да ме обижда с най- грозни думи – нарече ме кукувица, пияница и пр. Излезе и Данаил – бащата, който започна да ме блъска и да ме размята по двора. Събори ме на земята и започна да ме блъска. Почувствах смазваща болка и започнах да ги моля да ме оставят на мира. Златка, каза , че нищо ми няма и че съм „артистка”. След това Данаил извика по-малкия си син и ме изнесоха навън , като ме хвърлиха като куче до казаните за боклук", разкри тъщата какво се е случило с нея.
Набрала последния номер на телефона си, който се оказал на нейна съседка, която заедно със съпруга си й се притекли на помощ. „Повикаха линейка, а докато чакахме мина някакво момче и ме завика с одеало, защото бяха цялата мокра и кална. Но не можех да помръдна или да стана, защото изпитвах зверска болка. Била съм с бъбречна криза, но това беше по- страшно”, разказва потърпевшата.
Откарана е в УМБАЛ „Свети Георги”, където лекарите установяват, че Костадинова е със счупена дясна ключица, счупено ребро вдясно и други травми. Настанена е в хирургията , тъй като счупеното ребро е на опасно близко разстояние от белия дроб.
След подадения сигнал на 112, на място са пристигнали екипи от РУ Стамболийски. Полицаите са извършили първоначалните разпити на замесените в инцидента, разговоряли са и с пострадалата жена в болницата.
„С племеницата ми до сутринта бяхме в болницата. След това тя потегли за чужбина, тъй като е съдия на международно състезание. Не знам как ще се развият нещата.”, коментира братът на Ваня Любомир Пелтеков.
В Районна прокуратура има образувано досъдебно производство , заяви зам. районният прокурор Атанас Илиев.
Кметът на Цалапица призна пред репортери, че е „разбрал за някакво спречкване, но нямал подборности”. „Не съм разговарял с майка ми и не съм наясно какво се е случило. Сватове се, но не се харесват. Живеем отделно, не знам как се е стигнало до тук”, заяви той.
С Христина са женени от 2 години, имат малък син, който също е на две години. Според семейството на Христина- Данаилов е имал връзка с момиче от танцовата група към читалището, в която играел от години. Според хора от селото, момичето не е било навършило 18 години.
На въпрос дали е имал връзка с непълнолетна, кметът заяви, че „първо не е изневерявал и второ не е изневерявал с непълнолетна”. „Със съпругата ми сме в сравнително добри отношения. Днес не съм се чувал с нея, защото тя е в чужбина и телефонът й е изключен. Като се върне, ще си изясним проблемите. Ние сме пълнолетни и всеки носи отговорност за действията си. Моите и нейните родители – също. Не виждам защо трябва да се бъркат в живота ни”, заяви Данаилов.лупа

Публикувана на
27 Ноември 2023 година