Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Нови рокади в общината

Сформирането на екипа на кмета Костадин Димитров продължава в Община Пловдив. В нея се завръщат директори на ключови звена, които през последните 4 години бяха в районните кметства.
Така от няколко дни директор на дирекция „Правна” отново застана Илиан Иванов. Той беше на този пост 8 години в двата мандата на Иван Тотев, а през последните 4 работеше в район „Западен”. Той взима поста на главен юрист на Община Пловдив от Камелия Кендова, която е освободена.
До дни се очаква да се завърне и друг директор на основна дирекция – „Общинска собственост”. На поста ще застане юристът Мирослава Сукарева, която също в двата мандата на Иван Тотев бе в този отдел. През последните 4 години тя бе в район „Източен” като заемаше длъжността главен секретар. На практика тя бе командирована в кметството, като се завръща на мястото, където е титуляр.
То пък се заемеше през последния мандат от Николай Аджеларов, който по закона за държавния служител бе командирован в Община Пловдив от Областна управа. Вероятно довереникът на Здравко Димитров отново ще се върне там. Зам.-кметът на „Западен” Димитър Караилиев пък пое ОП „Общински пазари”.
Не е затворена и темата със зам.-кметовете на Костадин Димитров. Очаква се да бъдат назначени поне две нови вицета. Все още свободен стои ресорът по спорт, младежки дейности и социална политика, както и здравеопазване. До края на годината се очаква новата структура на Община Пловдив, като това означава, че може да има прехвърляне на ресори между зам.-кметовете. Така например ресор образование от Владимир Темелков може да бъде прехвърлено към Пламен Панов, който отговаря за културата.трафикнюз

Публикувана на
30 Ноември 2023 година