Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Под саксията на кое цвете да поставим монета

Само хитрите домакини слагат монета под саксията с едно цвете и това не е случайно. Според Фън Шуй някои стайни растения могат да донесат богатство в дома ви. Едно такова растение е Crassula, по-известна като дървото на парите. Как да привлечем богатство с помощта на парично дърво? Първо, важно е да поставите саксията на правилно място.

Според Фън Шуй паричното дърво трябва да се постави близо до прозорец от източната страна на дома. Цветето, което всеки опитен градинар засажда през ноември В този случай трябва да вземете предвид нуждите на растението. Crassula расте добре при дифузна светлина, не обича ярко слънце или сянка.
Второ, необходимо е да се създаде подходяща среда. При презасаждане в саксия с Crassula се поставя монета. Също така се препоръчва да поставите монета или банкнота под саксията. На самото растение се завързват червени панделки.
Грижа за дървото на парите
Паричното дърво е толкова непретенциозно, че може да се вкорени както в топли, така и в хладни условия. В същото време се чувства страхотно на сянка. Така че не би трябвало да има проблеми с избора на място, единственото нещо е да избягвате повърхности, които се намират в близост до отоплителни уреди и радиатори. За това растение е важен достъпът до кислород. Ако живеете в къща, през топлите сезони се препоръчва да изнесете саксията на двора, на терасата или в беседката. В случай че живеете в апартамент, просто се опитайте да осигурите добра вентилация по-често или да поставяте цветето на балкона. цвете Почвените смеси за Crassula могат да бъдат намерени във всеки специализиран магазин за градинарство (дори субстрат за кактуси ще свърши работа), но можете също да подготвите почвата сами. Така че, ако предпочетете втория вариант, ще ви трябва експандирана глина, речен пясък, листен хумус и низинен торф в съотношение 3: 2: 2: 2.
Топките от експандирана глина действат като дренаж. Поставете ги на дъното на контейнера и разбъркайте добре всички останали компоненти на сместа и ги сложете в саксиятя. Ако забележите твърди бучки в почвата, те трябва да бъдат внимателно разбити, в противен случай те ще попречат на свободния достъп на влага и хранителни вещества до корените. След това можете да започнете да засаждате Crassula.
Паричното дърво не изисква презасаждане, саксията може да бъде заменена с нова само ако старата е станала прекалено малка. Почти всички представители на семейство Crassulaceae в естествени условия са щедро надарени със слънчеви лъчи и са лишени от редовни дъждове. Така че можете спокойно да поставите Crassula на най-слънчевия прозорец на къщата си. Все пак трябва да се избягва постоянното пряко излагане на слънчева радиация, за да не се изгорят листата.
Actualno.com

Публикувана на
30 Ноември 2023 година