Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Разкопават по Коледа възлово кръстовище

Строителите, които изпълняват проекта на В и К – ЕООД Пловдив за Южен обходен колектор, стигнаха от жп линията до кръстовището на бул. „Хаджи Димитър” , ул. „Царевец” и „Солунска” и предстои да го разкопаят, за да продължат до Пещерско шосе. Това ще стане вероятно по коледните празници, когато трафикът в града е по-слаб.
Временната организация на движението тепърва ще се уточнява, стана ясно по време на работната среща на кметовете на Пловдив и район „Западен” Костадин Димитров и Тони Стойчева с изпълнителите на двата проекта – фирма „Драгиев и ко”, която строи подлез „”Модър - Царевец”, и консорциум „Еко Проект – Пловдив”, нает от ВиК за Южен обходен колектор.
Костадин Димитров предложи на строителите на кръстовището да се работи по празниците, за да се спестят мъките на шофьорите и пътниците.
И в момента на това място е ад, колите вървят една след друга и едва се разминават по тесния път, тъй като ул. „Царевец” е строителна площадка от "Хаджи Димитър" до жп линията. Срещата беше организирана от „Еко Проект”, в който участват три софийски фирми, както „Марица” писа. Бончо Бонев отчете, че са изпълнили поетия пред Костадин Димитров ангажимент за 10 дни да монтират колектора в трасето на подлез „Модър – Царевец”, за да може фирма „Драгиев и ко” да продължи работата по съоръжението. /марица

Публикувана на
30 Ноември 2023 година