Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

7-те цвята на ЗИМА 2023-2024

Тази зима дизайнерите препоръчват да не забравяте за ярките цветове. Лошото време определено не е причина да оставите само тъмните цветове в гардероба си. Разберете кои са модерните цветове на сезона.
Бордо - цветът на зимата
Бордото определено е цветът на зимата. Той е дълбок, богат и загадъчен. Символизира страст, сила и елегантност. Неслучайно е един от най-популярните цветове тази зима.
Бордото се съчетава идеално с естествените цветове, като кафявото, черното, зеленото и бежовото. Но за да създадете наистина ефектна визия, заложете на контраст и различни текстури.
Не се страхувайте да експериментирате с различни комбинации. Бордото е цвят, който позволява много възможности за стилно изразяване.
Сиво - цветът на дискретния лукс
Сивото се смята за втория фаворит на зимата. И не се плашете от такъв на пръв поглед скучен и неутрален цвят. Първо, той по никакъв начин не обезценява визията, а дори напротив, прави я да изглежда по-скъпа и луксозна. Тази зима са модерни както тъмните така и светлите нюанси на сивото. Светло сивото е идеалено за създаване на романтична и изискана визия. Заложете на тъмно сивото ако искате на придадете по-драматичен и ефектен вид на модната си визия.
Зелено – цветът на живота
Зеленото е цветът на живота, на природата и на надеждата. Той е символ на свежест, жизненост и растеж. Неслучайно е един от най-популярните цветове, който не слиза от модната сцена.
В допълнение към класическия тъмнозелен цвят, през зимата ще бъде актуални и различни нюанси на зеленото, като:
Маслина - този земен и естествен цвят е идеален за създаване на топъл и уютен вид.
Мента - този освежаващ и летен цвят е идеален за създаване на елегантна и стилна визия.
Изумруд - този богат и царствен цвят е идеален за създаване на драматичен и ефектен вид.
Оранжево – цветът на топлината
Ако времето е лошо, това е знак, че трябва да внесете малко цвят и топлина в живота си, а също така - и в модната си визия. На модната сцена излиза един нетипичен нюанс за зимата, който ще ви помогне да се справите с тази цветна задача. Разбира се, подобна палитра не е съвсем лесна за комбиниране - нужен е специален подход към нея.
Комбинирайте оранжевото със също толкова топъл шоколад, с бордо или зелено.
Светлорозово – цветът на нежността и романтиката
Един доста необичаен нюанс ще бъде на мода през зимата на 2023-2024 г. - розовото няма да напусне модния подиум и през студения сезон. Вярно е, че фуксията и другите вариации на яркото розово остават за лятото, а нежните със студен подтон и избледнял ефект вземаме със себе си за зимата.
Разбира се, по-добре е да не злоупотребявате с такава нежна палитра - нека тя бъде акцент във визията.
Не забравяйте за печелившата комбинация - светлорозовото и сивото са перфектен тандем за всички времена.
Синьо - класиката, която никога не излиза от мода
Синият цвят е един от най-популярните цветове в света. Той е символ на спокойствие, увереност и надеждност. Неслучайно е и един от най-предпочитаните цветове в модата. Синьото напоследък се е превърнало в новото черно и отказва да предаде челните позиции сред актуалните цветове в модата. Тази зима може да избирате както между по-дълбоки, тъмни и драматични тонове, така и такива са по-ярки като кобалтово или аквамарин.
Кафяво - цветът на топлината и уюта
Кафявото определено не е необичаен цвят и въпреки това не всяка дама е готова да го включи в гардероба си. Кафявото е специфичен цвят за съчетаване в гардероба, но пък се радва на особена популярност сред дизайнерите тази зима.
rozali.com

Публикувана на
01 Декември 2023 година