Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Дядо Коледа вече е на Главната, новият кмет запали светлините на Коледната елха

Празничният часовник на Пловдив започна да отмерва последните дни на отминаващата 2023 г. със запалването на светлините на13-метровата празнична елха на пл. „Стефан Стамболов”. Това стана на церемония тази вечер с участието на Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ с диригент Милка Толедова и 7-годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център.
Празничната украса оцени и любимият на малки и големи Дядо Коледа, обеща, че ще ги забавлява и очаква на площада на 24, 25 и 26 декемри.
Светлинките, украсили елхата, запали кметът Костадин Димитров пред стотици пловдивчани.
„Запалването на коледната елха е символ на началото на светли празници. Желая Ви здраве и да посрещнете Коледните празници с любими хора”, каза той. Извини се за семплата украса и обеща догодин да е много по-пищна и празнична.
Дошлият специално Дядо Коледа даваше съвети на малките пловдивчани да казват с гордост името на града си, да учат, да пеят и да творят. Белобрадият старец влезе в ролята и на детектив, като изведе на сцената малко дете на име Алекс и призоваваше разсеяните родители да вземат детето си. Накрая имаше традиционната предколедна заря.

Публикувана на
01 Декември 2023 година