Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Д-р Неделя Щонова: „Насълзиха ми се очите. Още плача!“

Току що откривам това. И искам веднага да го споделя. Велико е! Истинско, силно, смислено и разтърсващо … до болка. Д-р Боян Кунев. Респект, поклон и обич! Насълзиха ми се очите… докато Ви четях… И още плача…
Без думи съм… Безценен сте! Бъдете благословен. Вие, децата, семейството и пациентите Ви. Поклон, дълбок поклон".
Това написа в социалната мрежа Фейсбук д-р Неделя Щонова. И публикува въпросния пост на Boyan Kunev:
МБАЛ Национална Кардиологична Болница
София
Black Friday за хората: пазаруване на промоция, срещи с приятели, купони преди почивните дни.
Black Friday за мен:
От 19:45 на 16 ти дежурство, визитация, ехографии на планови и спешни пациенти. Консултация на пациент с болка и 70 мм аневризма на коремната аорта.
Полунощ: Ехографска диагноза в спешното - дисекация (разкъсване) на аортата с перикардна тампонада и неизмерващо се кръвно налягане. Колега хирург извършва перикардна пункция на място под ехо контрол. Реаниматори, кардиолози, сърдечни и съдови хирурзи се борят за живота на пациента.
На 17-ти визитация - трагедия, деснокамерен инфаркт с 80% сатурация и др. подобни. Дъщерята (5г.) реве по телефона, че в лаборатория "Бодимед" лаборантката не й е намерила вена, но я е надупчила.
Ехография на критична аортна стеноза с 0.5 кв.см отвор. Приемам пациентка в ортопнея (не може да легне) с пара
Д-р Боян Кунев протезна регургитация, тотална сърдечна недостатъчност и кървави храчки.
Асистирам при аблация на предсърдно трептене. Приемам пациентка с 30 дихателна честота и сърдечна недостатъчност с множество откази да си оперира митралния порок.
Консултирам млада жена с WPW синдром. Бумащина. На спешното консултирам пациент с хипертрофична кардиомиопатия, анемия, висок тропонин. Отказва хоспитализация. След 23 работни часа бягам в проливния дъжд да хвана автобус.блиц

Публикувана на
02 Декември 2023 година