Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Това е ад!!!

"Вече сме на края на силите си, всички сме толкова уморени", казва Олена Риш. Часове наред тя се сражава със своето подразделение край Авдеевка.
Войниците използват камерите си, за да заснемат как отвръщат на руския огън, как хвърлят гранати и се крият от приближаващите танкове. По-късно 30-минутният им видеоклип става вирален в Украйна, разказва германската обществена медия АРД.
След петчасови боеве войниците от подразделението на Риш и на известния филмов режисьор Олег Сенцов, който сега служи в армията, се оттеглят изтощени. "Вече няма кой да се бие, а врагът става все по-активен", казва Олена Риш пред DW.
Русия се подготвя за дълга война
Украинските сили се намират в много сложна ситуация. Русия има повече дронове, повече артилерийски снаряди и повече войници, които атакуват от множество различни точки на фронта.
Въпреки изтощението Олена Риш ще продължи да се опитва да отвоюва окупираните от Русия територии. "Това е нашата земя, това са нашите хора, длъжни сме да ги върнем у дома", казва тя, цитирана от АРД.
Но Русия е силна и умна - и действа стратегически, добавя военнослужещата. "Русия не мисли за утре и вдругиден, а за следващите няколко години", подчертава тя. Под това изречение навярно биха се подписали и повечето западни военни експерти, обобщава АРД.блиц

Публикувана на
03 Декември 2023 година