Архив на публикациите

Мечето Алберт се появи

Страховита група с участието на Испания и Хърватия и Италия определи жребият за Евро 2024 в Хамбург (Германия). Другото голямо дерби е между Нидерландия - Франция.
Програмата започна с музикална част, след което бе представен и талисманът - мечето Алберт. Към всеки изтеглен отбор се изтегли и позицията му в групата, което е определящо за програмата. Откриването ще бъде на „Алианц Арена“ в Мюнхен с мач между Германия и Шотландия, е финалът на „Олимпиащадион“ в Берлин.
В жребия се включиха и победителите в трите плейофа от Лигата на нациите. От плейоф 1 Евро 2024 ще отиде един от тимовете Полша, Естония, Уелс или Финландия. Плейоф 2 - Босна и Херцеговина, Украйна, Израел или Исландия и плейоф 3 - Грузия, Люксембург – Гърция, Казахстан.
Съперниците на България в битката за Евро 2024 - Унгария и Сърбия, нямаха късмет при жрежия. Маджарите ще срещнат Германия, Шотландия и Швейцария, а западните ни съседи ще играят с Англия. Дания и Словения.
Турнирът ще се проведе в периода 14 юни – 14 юли. Мачовете ще се играят на в 10 града – Берлин, Мюнхен, Дортмунд, Щутгарт, Гелзенкирхен, Франкфурт, Хамбург, Дюселдорф, Кьолн и Лайпциг.

ГРУПА "А"
1. Германия
2. Шотландия
3. Унгария
4. Швейцария
ГРУПА "B"
1. Испания
2. Хърватия
3. Италия
4. Албания
ГРУПА "C"
1. Словения
2. Дания
3. Сърбия
4. Англия
ГРУПА "D"
1. Полша, Естония, Уелс или Финландия
2. Нидерландия
3. Австрия
4. Франция
ГРУПА "E"
1. Белгия
2. Словакия
3. Румъния
4. Босна и Херцеговина, Украйна, Израел или Исландия
ГРУПА "F"
1. Турция
2. Грузия, Люксембург, Гърция или Казахстан
3. Португалия
4. Чехия

Публикувана на
03 Декември 2023 година