Новина от категория България
Архив на публикациите

Лорд Минчев: Чао, не се завръщай!

Мъжка дума ви казвам, не беше лошо това момче Цитиридис, но не и за екран. Лично мнение. Лични преценки, бивайки няколко пъти гост в предаването му. Това, че „момчето си отива“ ще домилее някому, другиму ще дойде мехлем на рана, защото имаше нещо в това шоу, което не беше осъзнато, пречистено, българско. Владееше се от някакви поизлинели връзки между апаратната на шоуто, и апаратната в главата на господина. Мога ли да Ви казвам кир Николаки? И да не може, пак така ще казвам.
Лорд Евгени МИНЧЕВ

Това, че Цитиридис си отива, не само като еднолично име, а и като шоу, е добро начало за прочистване на телевизионния ефир, като мога да дам още няколко предложения. Георги Любенов, чиито престой на екран е вече като любим братовчед, твърде много застоял се на гости. Не се ли изпари вече чая на Драго, дайте по един коняк на този зрител, телевизионни хора, не може само на чай.
Нямат ли нужда от портиер в телевизията, за да преназначат Ризова и така да се отвори място за ново лице, малко по-ведро и спокойно. Ефирът затова е ефир, за да е ефирен. Цитиридис повлича крак и повярвайте ми, ще падат не само дрехи и задръжки, но и лоясали телевизионни запръжки, директно от прегорелите тави на продуценти, водещи и прочие скупщини на всички телевизии.
Барабар с водещите трябва да излязат в пенсия отговорните за поканването на гости. Тук положението не само куца, но е и за инвалидна количка. Телевизиите изпаднаха в една лоша практика да канят лица от собствените си продукции - например сериали и предавания, а съкън ако си лице на друга телевизия, забранено е да те канят. Що за скудоумие и липса на прогрес.
Или пък другото - ами той е участвал тази година веднъж при нас, нека да отмине време. Ей, дедо Соце, какви си ги натворил, че още им държи влага на телевизионерите.
При социализма долу-горе беше така и имам своите лични примери, но е събота и имам да пускам бяла перална.
Гала също е бяла и добра, понякога, само понякога и ако не искам да я махат, то е защото уморените коне не ги убиват, нали. Гала има какво още да даде на своите зрители, но я махнете от „На кафе“, моля, това политбюро, в което липсва само Цола Драгойчева, Пеко Таков и Тано Цолов.
Понеже съм електроцентрала за идеи, ето ви една. Да се направи отделна телевизия, тип Биг брадър, в която уволнени телевизионни лица да си направят свои предавания, сутрешни, обедни и среднощни блокове. А новините да бъдат голи, но не голословни. Мислете бе хора, с глави с форма на плазмен телевизор. Доведете ми дознание, ако някъде може да пъхнете и мен. Не в мен...

Публикувана на
04 Декември 2023 година