Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Какво свърши за седмица кметицата на „Северен“

Кметицата на район "Северен" Венцислава Любенова отново се отчете пред жителите на района какво е успяла да свърши през последната седмица. Ето какво написа тя във фейсбук:
Уважаеми жители на район "Северен",
Желая да Ви информирам за извършените от мен дейности през последната седмица като районен кмет на район “Северен”:
✅Премахнахме опасни съоръжения, които бяха в близост до кръговото на Панаира.
✅Отстранени са голяма част от опасните клони в района след обилния снеговалеж на 26 ноември. За съжаление, към момента все още има неотстранени паднали клони, но екипите работят активно по премахването им.
✅Разгледахме получените сигнали по електронната поща на районното кметство и възложих на компетентните органи тяхното разрешаване.
✅ Проведе се акция за вдигането на излезли от движение автомобили, които са паркирани върху общински и държавни терени. Акцията се проведоха на 29 и 30 ноември съвместно с III РПУ. Вдигнатите автомобили са общо осем.
ℹ️ Според промените в Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, са без технически преглед за последните три месеца и са разположени на общински терен.
‼️За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.
👏 Благодарим на гражданите, които периодично подават сигнали за наличието на изоставени автомобили и по този начин заедно решаваме проблема с паркирането.
❗️ Нови сигнали могат да бъдат подавани на тел. 032/901 164 и 032/901 199 както и по имейл.
✅ Имах два приемни дена през изминалата седмица по време на които се срещнах с десетки граждани, които споделиха своите проблеми. Заедно с експертите от различните ни отдели се заехме с тяхното разрешаване.
❗️Ако желаете да се срещнем и да споделите вашите проблеми в района, срещите ми с Вас са предвидени за дните в сряда и четвъртък, между 15 и 17 часа. За да не чакате, може предварително да се запишете за приемното ми време. Но това е само условно, защото постоянно сме на разположение за всичко важно за Вас. За улеснение може да ползвате и електронната ни поща: Info@severen.plovdiv.bg. Там очакваме и Вашите сигнали.
❗️За да следите своевременно какво правим, Ви приканваме да харесате страницата на район “ Северен” във Фейсбук -https://www.facebook.com/profile.php?id=61553585579485

Публикувана на
04 Декември 2023 година