Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Заможен попски син предизвикал касапницата в Гръцкия квартал на Маноле

Син на свещеник е 40-годишният Васил, който тази нощ застреля с незаконна ловна пушка тъща си Атанаска (57) и мъжа й Иван (61), простреля сина им Запрян (36) и накрая се самоуби. Действието се разви в пловдивското село Маноле, малко след полунощ.
"Баща му беше свещеник – поп Иван, който служеше в нашата църква, но преди години почина", разказаха потресени жители.
Влошени семейни отношения са причината за кървавата баня, гласи първоначалната версия на разследващите. Какви обаче могат да са те, че да костват толкова животи, гадаят манолчани. И се молят да оцелее простреляният син на жертвите Запрян, когото местните наричат Танчо.
Стрелбата е станала в етническата махала, която местните жители наричат Гръцкия квартал, тъй като много от обитателите са били по гурбети в южната ни съседка и са си построили къщи в гръцки стил.
"Заможно семейство са. Имат магазин за хранителни стоки и барче за кафе и алкохол в самия двор на къщата си и в гаража", разказаха хора от Маноле. Фамилията често излизала на работа в чужбина. Според местни нищо чудно кавгата, довела до три трупа, да е свързана с пари, имоти или наследство.
В момента цялата махала е блокирана от полиция и жандармерия, тъй като огледите още не са приключили и вървят разпити на съседи.
В селото тази сутрин отидоха главният секретар на МВР Живко Коцев, окръжната прокурорка на Пловдив Ваня Христева и директорът на областната полиция Георги Чергов.

Публикувана на
05 Декември 2023 година