Новина от категория България
Архив на публикациите

ГЕРБ обяви бойкот на сглобката

Нашата парламентарна група ще участва единствено в заседанията, които касаят приемането и измененията на Конституцията. Няма да подкрепим нито един законопроект на МС, докато няма реален механизъм за взимане на решенията.
Това обяви Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, на извънреден брифинг.
"Тоест, нашите колеги трябва да са наясно, че думите в политиката означават отговорност, действията носят последици. Ако искат да носим отговорността заедно, а не чрез други мнозинства, както мнозинството им с Възраждане и БСП за Лукойл, то трябва да седнем на масата и да договорим всичко отново", обясни тя.
"Ние многократно даваме един и същ сигнал, когато в едно управление заедно носим тежестта на отговорността пред българските граждани, следва заедно да вземаме решенията. Това за пореден път не се случва. Както се случва три пъти за дерогацията", каза още Атанасова.
"Условия ние не поставяме, искаме партньорски отношения. Както сме го демонстрирали многократно. Дадохме крачка назад, защото искаме България да има бюджет и променена конституция. Започваме да мислим че някой търси провокация", каза още тя.
В управлението, което подкрепя правителството ние влязохме не с доверие, а с време, подчерта Атанасова.
"Месеци наред правихме компромиси. Включително и миналата седмица, когато имахме постигната формална договорка. А с днешна дата вече се спекулира с темата здраве. Веднъж чрез грозния дебат в зала за НЗОК", припомни тя.
"Имах личен разговор с премиера Денков за ситуацията в "Пирогов". Отново заявявам - ние сме объркани кои са лидерите в ППДБ. С господин Денков говорихме по отношение на безпринципните смени, които се правят. Очевидно той няма качеството на министър-председател, след като здравният министър си взема решения без да са съгласувани с него.
Имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не ни трябват повече трусове в управлението, а е важно да работим за държавен бюджет и Конституция, разкри лидерката на ПГ на ГЕРБ-СДС.блиц

Публикувана на
05 Декември 2023 година