Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Касапницата в Маноле станала заради изневяра

Подозрения в изневяра може да са причината за кървавата баня, разиграла се в село Маноле тази нощ, допускат хора от квартала. Мъжъгръмна с незаконна ловна пушка тъстовете си, а след това се барикадира и сам сложи край на живота си.
Трагедията се разиграла в полунощ, когато 40-годишният Васко влязъл в дома на родителите на жена си Таня. След луд скандал натиснал спусъка и ги убил. Ранил в рамото сина им Запрян, но няма опасност за живота му.
Сигналът за касапницата подала Таня, която само успяла да позвъни на телефон 112.
Пристигналите на място полицаи открили убити на място родителите на Таня - Атанаска на 57 г. и Иван на 61 г., както и самоубили я се Васил. Братът на Таня - Запрян бил ранен. След кървавата баня от къщата била изведена бабата на Таня - Мария, която била в инвалидна количка.
Според хора в махалата седмица преди драмата Таня напуснала дома на съпруга си и се преместила да живее при родителите си, в къщата отсреща, като взела и багаж от дома им с Васко. Някои смятат, че когато Васко се прибрал и видял, че от къщата липсват неща, се ядосал и може би това е станало причина да тръгне да се разправя с тъстовете.
"Нищо не сме чули, но между Таня и Васко често имаше скандали, както и между тъстовете и Васко", разказа жена от махалата, представила се за Анка. Тя твърди, че ходила да пазарува в магазина им и чувала разправията.
В махала смятат, че повод за разстрела е изнасянето на Таня от дома на Васко, други пък допускат , че в основата стои подозрение на Таня, че мъжът ѝ и изневерява с момичето, което ѝ помага в магазина. 19-годишната Тодорка била от махалата, имала дете от друг брак, и помагала на Таня в бакалията, като ходела да работи по няколко часа на ден.
"Дъщеря ми няма връзка с Васко. Това са слухове, пуснати от Таня и родителите ѝ. Тя помагаше в магазина на Таня, като ѝ даваха по 5 лв на час. Когато Тодорка спря да ходи, тръгнаха слуховете, разказа Георги Стефанов, баща на Тодорка. Той разказа, че Тодорка и Таня се познават още от деца. Тъй като Тодорка била от бедно семейство и имала още 7 братя и сестри, момичето ходело още от малко да помага в къщата на Таня, като ѝ давали продукти и дребни суми.
Днес махалата на Маноле бе почерняла от полиция. Жандармерия охраняваше квартала. "В шок сме от случилото се, обясняваха хора от махалата и оглеждаха счупените стъкла по магазина на семейството и къщата им.
Роднини на Васко коментираха единствено, че не знаят защо се е случило всичко. Те отрекоха той да е изневерявал. Хора от селото разказаха, че Васко бил кротък човек. Работел в строителството в Пловдив, а съпругата му Таня въртяла магазина до дома им, който родителите ѝ дали. Имали две дъщери - Ася и Ванеса, на 10 и 16 г.
По време на кървавата разпра те са се намирали в имот на семейството, но не са станали свидетели на разигралата се драма, обявиха разследващите на брифинг днес.

Публикувана на
05 Декември 2023 година