Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Какво разкри Христо Стоичков

Христо Стоичков разказа още истории от миналото във втората част от участието си в подкаста "Код Спорт" пред Владимир Памуков и Красимир Минев, правейки интересно разкритие за Любо Пенев. Камата посочи и кои други българи са имали шанс да подпишат с Барселона.
"Имаше шанс и други наши играчи да подпишат с Барселона, факт. Първо беше с Любо Пенев, който играеше невероятно във Валенсия. Те бяха страхотен отбор, а той беше страшилище в атака. Много силен! Тогава в Барселона в атака бяхме аз и Салинас, останалите ни офанзивни играчи бяха крила и халфове. Предложих на Кройф да вземем Любо, но той реагира: "Аз едва се оправям с един българин, ти искаш да взема и втори..." Но имаше такъв вариант...", призна Стоичков.
"После, когато стана ясно, че Лаудруп напуска Барселона, имахме друг разговор с Йохан. "Има един човек, който ще свърши идеална работа. Покрива от наказателно поле до наказателно поле, може всичко. Краси Балъков." И тогава не се получи... И с Трифон Иванов имаше шанс. Когато Алесанко се отказа, Трифон бе в Бетис, в Испания. И играеше силно. Щяха да паснат идеално с Куман, а той бе в най-добрата си форма от кариерата тогава. Но пак не стана", добави Камата.
"Години по-късно Барселона ме прати в Италия да говоря с Валери Божинов, който бе на 16-17 години. Гледах мача Лече - Милан. След мача го викнах. Казах му - не се разбирай с никой друг, Барса те следи, не поемай други ангажименти. Но мина време, Чики Бегиристайн ме извика и каза, че Валери току-що е подписал с Фиорентина. Учудих се. Радвам се, че имах възможност да работя с него. Валери е много добро момче с голямо сърце", разказа още легендата. /блиц

Публикувана на
06 Декември 2023 година