Новина от категория България
Архив на публикациите

Стилиян Петров ще замени Бербатов

Любопитен обрат претърпя битката за БФС. Стилиян Петров ще смени в опозиционния отбор Димитър Бербатов като основен претендент за шеф на Българския футболен съюз, съобщи "19 минути", като се позова на високопоставен източник. Причината е, че той е политически по-приемлив кандидат като човек с умерено поведение.
.
Проблемът на Бербатов е, че свързан с него човек стана организатор на погрома, заявен като мирен протест против сега управляващите БФС в София миналия месец, както заяви бившият спортен министър Красен Кралев.
Тясното сътрудничество на благоевградчанина с друг ресорен ексминистър - Радостин Василев, който е еднакво недолюбван от всички политически сили по различни причини, но най-вече от ПП-ДБ, чийто водач на листа беше, но напусна с мегаскандал, а е и разследван за отправяне на заплахи, е още един голям минус за него. И управляващите, и опозицията са твърдо против каквото и да било сътрудничество с такива хора.
На този фон Стилиян Петров няма нито едно нещо, за което някой би могъл да се хване и да не го подкрепи като кандидат: голяма футболна кариера у нас и в чужбина, безукорно поводение на терена и извън него, нито един конфликт, управленски и организаторски умения, доказани с развиването на неговата фондация и благотворителните мачове, които организира при огромен успех.
Той е много по-балансиран от Бербатов, който си позволи доста публични изпускания на нерви, изрече думи, които стресират международните организации, както и допусна ангажиране с различни хора, в това число и от бизнеса, с нееднозначна репутация.лупа

Публикувана на
07 Декември 2023 година