Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Как Coca-Cola влияе на здравето

Сoca-Cola се появява през 19-ти век и оттогава придобива широка популярност сред хората от цял свят. Най-популярната напитка днес е допълнение към бързото хранене, пише htgetrid.bg.
Кока-Кола се сервира във всяко лятно кафене, особено приятно е да се пие с ледени кубчета. Благоприятните и вредни качества на пенливата вода са подробно проучени, ще ги разгледаме по-подробно.
Как Coca-Cola действа върху тялото
- Първата реакция се дължи на притока на захар в кръвта. Когато напитката навлезе в стомаха и се разпространи през хранопровода, тя бързо се абсорбира в чревната стена. Coca-Cola дразни лигавиците на панкреаса, в резултат на което черният дроб трансформира въглехидратите в телесни мазнини. Такава реакция провокира рязко и неравномерно изпускане на инсулин, захарта се повишава.
- След около половин час абсорбцията на кофеин спира в тялото, лицето се чувства раздразнено. Учениците стават разширени, кръвното налягане се издига бързо и уверено.В същото време, аденозиновите рецептори са овлажнени. Такива ефекти възбуждат човешката нервна система и го освобождават от сънливост.
- След "подкопаването" на психо-емоционалната среда, хормона на допамина започва да се произвежда в ускорен ритъм. Той е отговорен за центъра за удоволствие на мозъка и предизвиква приятни усещания. Човекът чувства радост и се успокоява.
- След още 50-60 минути започва да действа фосфорната киселина. Той контролира отстраняването на излишната течност от тялото, осигурявайки диуретичен ефект. Ускореното елиминиране провокира загубата на калций, цинк, натрий и магнезий.
- В допълнение към Coca-Cola, електролитите и водата се освобождават естествено, което е необходимо за пълноценното функциониране на органите и системите. Някога веселата личност става раздразнителна и апатична, тялото се чувства бавно поради липсата на полезни вещества. Всичко това е повлияно от само 1 чаша газирана напитка.блиц

Публикувана на
15 Януари 2024 година