Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Костадин Димитров на 100-ия ден от кметуването си

„На 100 –ия ден, откакто съм кмет на Пловдив приехме бюджета. Беше дълга, но спокойна сесия. Разговорите, които бяха проведени с всички групи, отделните срещи с общинските съветници дадоха резултат, като това даде възможност да неполитизираме темата за бюджета”, заяви кметът Костадин Димитров след приемането на бюджета.
По думите му този бюджет е политика на довършването на започнатите в миналия мандат проекти, а в същото време дава основните за виждането му за развитието на града в мандата.
Бюджетът на града бе приет от 31 общински съветници, а 19 гласуваха против. Тази година ще се харчат 684 млн. лева, но в него почти няма нови обекти.
„ Благодаря на съветниците, които подкрепиха бюджета. Искам обаче да уверя, че предложенията на тези, които не го подкрепиха, ще намерят отражение след 6-ияи месец при актуализацията”, заяви градоначалникът.
Относно липсващата част в екипа му – зам.-кметът по транспорт, Димитров заяви, че се оглеждат много имена, като е важно неговото развитие. От една страна – дългосрочната стратегия за развитието на дружеството „Екобус”, а късата писа превозвачите да изпълняват своите разписания на минимум 90%. /трафикбг

Публикувана на
16 Февруари 2024 година