Новина от категория България
Архив на публикациите

Веждито заговори за умиране

Аз вече знам, че ще умра тук в България, но децата избягаха от страната, всеки си търси хляба. Аз останах без традицията да се събирам с децата си. Това сподели Вежди Рашидов в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов".
Аз имах една шеметна политическа кариера, работих много и останах верен на партията, работих за ГЕРБ честно и почтено. За мен обаче това беше кауза, докато беше кауза. Но аз искам да говоря свободно, като свободен артист, а не да лъжа като политик.
Аз именно затова напуснах, за да мога да говоря свободно. Искам като седна сред хората, да мога да бъда честен. Имам едно име и искам с него да си отида, каза Рашидов.
„Вие от тази сглобка да сте чул думите „общество" и „народ"? Там всеки иска да се изкара по- и най- от другите", каза Рашидов. И добави, че щом в живота си хората не усещат никаква промяна към по-добро, значи това политическо говорене няма никакво значение.
Скулпторът каза още, че вероятно повече няма да ходи да говори по телевизионни студия, защото се уморил да говори за политика, която не ражда нищо.

Публикувана на
18 Февруари 2024 година