Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

От друг ъгъл: Най-тъмните комунисти станаха най-истеричните либерали

Колко от вас чуха за смъртта на американския блогер Гонзало Лира? Американски независим блогер критикуващ режима на Зеленски и Белия дом, беше убит от украинските власти само преди по- малко от месец. Администрацията на Джо Байдън не мръдна пръста си за да бъде освободен. (цитатирам Илън Мъск)
Евгения БОРИСОВА

В Украйна има стотици, ако не и хиляди, убити, изчезнали или умрели при неясни обстоятелства политически затворници – сред тях например известната украинска държавничка Елена Бережная, загинала при неясни обстоятелства само на 36 години.
Тя обвиняваше новата власт, че работят за интересите на западните страни и ограбват своята страна (предсказваше сирийския сценарий) и осъди военната операция, която се провеждаше в Източна Украйна през 2014г. Тя се застъпваше за запазване на културните и икономически връзки с Руската федерация. По време на войната в Източна Украйна, заедно с майка си, тя създава Института за правна политика и социална защита, чиято цел е да защитава интересите на жителите на ДНР и ЛНР. Чухте ли по нашите новини, че по време на смъртта си е пътувала с български гражданин с автомобил с българска регистрация?
Но не остана нито един, който да не чу за руския затворник Навални, умрял в руски затвор.
Моята любимка, украинският депутат Елена Бондаренко изчезна през 2022 и от тогава самата аз не мога да намеря никаква информация за нея. Чухте ли по нашите новини нещо за тях?
А дават ли ви случайно Евгений Мураев и неговия незаконен арест докато е действащ представител на върховната рада и абсурдното обвинение към него за държавна измяна, само защото е опозиция..
Как един не посмя да каже нещо различно от сценария. Знаете ли кой е Навални?
Той е съорганизатор на прословутите неофашистки „Руски маршове“, в които се събираха неонацисти с голи глави, крещящи анти-имигрантски и анти-чеченски лозунги? Самият Навални се описваше като националист, обявяваше Крим за руски, твърдеше, че Украйна, Беларус и Русия са едно цяло. Сравняваше чеченците и мюсюлманите с насекоми, настояваше да им се отнеме гражданството и да бъдат изгонени. Силно подкрепяше войните в Чечения. Беше против ЛГБТ общностите.
Изведнъж всичко се обърна и той се превърна в розов либерал, борец против „корупцията“, против режима на Путин и поддръжник на еднополовите бракове. Тогава, когато популярността му спадна до 2 % и от привърженик на Путин в Чечения, той се превърна в светец-герой, „символ“, комиксов герой на атлантици и либерали.
Особено нашите. Може би виждат в него себе си – от най-тъмните комунисти станаха най-истеричните либерали./ аферабг

Публикувана на
19 Февруари 2024 година