Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Синоптиците алармират, задава се ад

GFS продължава да прогнозира серия от средиземноморски циклони, преминаващите през нашата страна и то след 20-ти февруари.
На 27-28 февруари, вероятността от силни пориви на вятъра е доста висок, като според моделите те ще надминат 100км/час над Източна България. Ще има условия и за гръмотевични бури над Южна и Източна България, като прогнозите са, че валежите ще са значителни, съобщават синоптиците от Meteo Balkans.
Точното разпределение на валежите за сега зависи и от траекторията на циклоните, но към този момент (дата на прогнозата :18.02) - значителни валежи от дъжд се очакват над Югоизточна и Източна България.
Към края на месеца (28.02) вятърът в Дунавската равнина отново ще се ориентира от северозапад, до временно силен, и с него ще прониква по-студен въздух, а с понижението на температурите по високите западни полета дъждът ще се примесва със сняг, но не се очаква съществени валежи от сняг.
Втората по-сериозна обстановка е на 1-ри март. Тогава Източена България ще е под влияние на силен черноморски циклони. Очакват се значителни по количества валежи и силни пориви на вятъра. Подобни циклони, могат да причинният и дребни материални щети!
Температурите ще се задържат необичайно високи за края на месеца.блиц

Публикувана на
19 Февруари 2024 година