Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Брутално зверство с малки кученца

Кошмарен клип, показващ как мъже изкарват от камион малки кучета, налагайки ги с лопата по главите, разгневи мрежата. Кадрите са толкова брутални и грозни, че нормален човек трудно може да ги изгледа докрай.
Клипът е пуснат във Facebook от този, който го е снимал. Същият, който зад кадър дава "съвети" как по-точно биячът да удря с лопатата по главите на кученцата. По-късно клипът беше изтрит от автора му.
Основателката на Фондация "Лапички на Справедливостта" обаче Пламенка Калинкина успя да го запише и го публикува в социалната мрежа с молба за информация къде се случва зверството. С помощта на десетки хора, които са й писали, тя установява, че грозният инцидент е станал в Дупница, и вече е изпратила сигнал към Прокуратурата и към БАБХ.
Пред GlasNews Пламенка Калинкина съобщи, че полицията вече е задържала "оператора", тъй като неговото име и профилът му във Facebook вече бяха станали публично достояние.
Оказа се, че Владислав К., който не просто снима, а активно участва в гнусното деяние, в момента на задържането е бил пиян, но си е признал всичко. Все пак полицията ще го изчака да изтрезнее, за да бъде разпитан, което вероятно ще стане утре.
В същото време доброволка от Дупница търси кученцата в околностите на нерегламентираното сметище, което се вижда на кадрите, но до този момент не ги е открила. Първоначалните подозрения, че биячите са общински служители, слава богу, не се потвърдили, а според непотвърдена информация един от биячите е служител на СОТ.блиц

Публикувана на
20 Февруари 2024 година