Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Крах на спектакъл върху…шепа лед

Вампири и върколаци превзеха зала Сила в понеделник вечер по време на ледения спектакъл "Дракула". История, превърната в класика от талантливия романист Брам Стокър, и провокирала режисьорите Франсис Форд Копола, Даниел Кнауф, Патрик Луисър и много много други.
Леденият спектакъл не отговори на очакванията на публиката. Пространството, върху което се развиваше действието, бе като носна кърпа. Сцена като за моноспектакъл, а не за мащабен проект върху лед. Това караше артистите само да маркират движенията. Това видимо предизвикваше дискомфорт у фигуристите, които не успяваха да изпълнят съчетанията си. Имаше падания и спъвания, които увеличаваха хаоса на сцената.
Недоумение остави и фактът, че спектакълът вървеше на английски език. Само популярността на историята спасяваше положението, но немалко зрители открито роптаеха срещу липсата поне на субтитри или синопсис.
Част от зрителите започнаха да излизат по време на действието, други използваха антракта и въобще не се върнаха за втората част.
"Не е това, което очаквахме. Пързалката бе като от гранитогрес, в изключително малък размер. Това не беше шоу на лед, а просто едни танци, отвеме на време с елементи от фигурното пързаляне. Разочарование. Не съм в Англия, че да ми говорят на английски. Нищо не се разбираше", оплака се възрастна пловдивчанка.
Така и не се разбраха имената на участниците. Те не са анонсирани и в сайта на компанията продуцент - Ice Vision.трафикнюз

Публикувана на
21 Февруари 2024 година