Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Лотариен билет с 3 млн. печалба предизвика семейна война

Истинска война с мръсни номера предизвика печалбата, която пипна млада двойка чрез лoтapиен билет. Близо 3 млн. лева (1 млн. паунда) трябваше да приберат двамата, но алчността им доведе до кървави схватки и удари под кръста.
Майкъл Картлидж, на 39, казва, че той и бившата му приятелка Шарлот Кокс, на 37, са закупили заедно картата Lotto в магазин в Спалдинг, Линкълншир, Великобритания.
Седмици по-късно обаче двамата се разделят и Шарлот е смятана за единствения победител от шефовете на лoтарията. Двойката била заедно от три месеца, преди да започне лoто драмата.
Майкъл признава, че бившето му гадже е платило и е избрало билета. Но той твърди, че предложението да се купи изобщо билет е било негово, дори е щял да плати в магазина.
По думите му, Шарлот първоначално се съгласила да сподели парите, но след като го напуснала седмици по-късно, твърдяла, че е единственият победител.
„1 милион паунда никога не е носил такова нещастие.“, споделя техен близък пред вестник „The Sun”.
Представители на лoтарията Camelot започнали разследване кой какво е купил. Прегледани са записите от камери за видеонаблюдение от магазина, от който е взет печелившият билет, след което уведомили Майкъл, че печалбата ще бъде разделена.
Проблемът е бил, че всъщност мъжът е направил плащането но поради задържане на трансфера заради интернет проблем, жената е успяла да плати чрез своята карта. 40 минути след това е преминало и плащането от неговата карта.
Междувременно обаче новите собственици на лoтарията, вече под името Allwyn ,са постановили точно обратното - че г-жа Кокс е законният ищец.
Инженерът по сигурността Майкъл обаче не отстъпва и си иска своя дял. Обмислял да започне съдебно дело.
„В шок съм. Мога открито да призная, че нямаше да получим този билет без Шарлот, но и тя нямаше да го получи без мен“, казва той пред изданието.
„Знам, че е платено за ценния документ от банковата й сметка, но моралното е печалбата да се раздели 50-50”, добавя той.
Жената обаче се опъва и категорично отказва да дели милионите.
Преди да се разделят, двойката отпразнувала пeчалбата си с пътуване до морето. Те имали множество планове, като закупуване на къща и кола.
След като бил изгонен от дома на приятелската си обаче, мъжът отмъкнал със себе си печелившия билет.
Започва истински екшън, разследване и разпити, след които билетът е върнат на жената. Както изглежда, бившето гадже на Шарлот ще остане с пръст в устата.телеграф

Публикувана на
21 Февруари 2024 година