Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Събарят старата спортна зала „Дунав“

Старата зала „Дунав” , построена през миналия век на едноименния булевард в район „Северен” отива в историята. Работниците започнаха да събарят неугледната постройка, под чийто покрив години наред тренираха близо 200 деца. Стъклата са извадени, разглобява се таванът, и подовата настилка, премахват се инсталациите. Всички школи се местят в новата зала, където се довършват последните дребни детайли.
„Фирмата – изпълнител е задължена до 31 март да завърши окончателно строителния обект, да направи вертикалната планировка в двора и да изгради две игрища за баскетбол и волейбол на мястото на старата сграда”, изброи задачите зам.-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов. Тази сутрин той лично е проверил дали строителите са започнали събарянето.
„Ако се забавят със срока, ще има неустойки”, предупреди зам.-кметът.
От старата зала са свалени климатици, които са напълно запазени, тъй като са купени преди една година и могат да се ползват. Бухалов разказа, че веднага, след като е научил от „Марица” за студуващите деца заради лошото отопление, е отишъл да види каква е причината. „Оказа се, че климатиците бяха силно замърсени, изобщо не са чистени, въпреки че всеки знае, че освен редовната профилактика трябва да всяка седмица да се почистват”, отбеляза зам.-кметът.
Новата зала се строи вече пета година, като през това време работата е спирана няколко пъти. Старт на спортния обект беше даден в последните дни на мандата на Иван Тотев през 2019 г. със срок за завършването му до края на 2020-та. Договорът се изпълнява от фирма „Пирс – Д” ООД със средствата на Община Пловдив. Първоначалната цена беше 4,2 млн. лева без ДДС, която беше завишена с около един милион лева заради инфлацията.
Новата сграда представлява цял спортен комплекс с огромна зала с височина 14 метра, подходяща за волейбол, баскетбол и художествена гимнастика,. Отделно има още две допълнителни зали за различни видове спорт, един от които е аеробика, съблекални, бани, сервизни и административни помещения./марица

Публикувана на
21 Февруари 2024 година