Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Търсят място за фермерски пазар в „Северен“

Кметът на „Северен“ Венцислава Любенова направи редовния си седмичен онлайн отчет пред жителите на района за свършеното от администрацията и. Сред новите инициативи е място за фермерски пазар в „Северен“ и проверки на търговските обекти, ползващи общинска собственост.
Ето какво отчете Любенова:
Проведох среща с представители на животновъдите, като основна тема на разговора беше свързана с качеството на храната, която купуваме и консумираме и нуждата от обособяване на фермерски пазар в района. Ще направим и допитване да гражданите от района, за да чуем тяхното мнение и предложения за подходяща локация.
Присъствах на среща, организирана от Христо Стоичков на тема спорт и развитие на децата във всеки един квартал. Той отново пое ангажимент за сътрудничество с районното кметство в тази насока и силно вярвам, че заедно ще подобрим спортните активности у подрастващите.
На регулярната среща с всички директори на детски градини и училища в района обсъдихме отворените програми за кандидатстване към различните министерства и Община Пловдив. Бяха обсъдени мерки за безопасност и се планираха съвместни дейности за годината. Служители на районната администрация оказаха необходимата помощ чрез своята експертиза.
Започнахме проверки на търговските обекти в района. Най-честите нарушения, които бяха констатирани са за неправомерно ползване на общинска собственост. Проверките ще продължават и ще бъдат редовни като съвместно с инспектората ще бъдат издадени предписания и ще се наложат глоби за нарушителите.
Продължават регулярните проверки със служители на ОП „Общинска полиция“ за нерегламентирано изхвърляне и палене на отпадъци. Издадени са актове и нарушителите са глобявани на място.
Получихме информация за нерегламентирано сметище намиращо се непосредствено до комплекс „Марица Гардънс“. След бързата ни реакция, то е почистено от служители на ОП „Градини и паркове“.
Продължават засилени проверки на служителите от отдел „Екология и чистота“ за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци от търговски обекти.
Продължават акциите по сигнали на граждани за облепяне на излезли от употреба МПС. За такива се считат всички МПС, чийто ГТП е изтекъл преди не по-малко от 3 месеца.
Организирахме почистване на нерегламентираното сметище срещу сградата на КАТ.
Изпратихме писмо до всички дружества (ВиК, Мобилни оператори и ЕВН) да направят проверка и предприемат съответните действия на всички шахти на територията на района за да гарантираме безопасността на гражданите.
В приемните си дни се срещнах с граждани с различни казуси и въпроси, които бяха придвижени за разрешаване като сме се старали да сме максимално полезни с нашето съдействие.

Публикувана на
23 Февруари 2024 година