Новина от категория Светът
Архив на публикациите

На прокажен круизен кораб с 2200 пътници и 1000 екипаж навсякъде не му дават да акостира

Пасажерите на круизния лайнер Norwegian Dawn изживяват истински ужас, вместо да се наслаждават на екзотично пътешествие.
Корабът с 2200 гости на борда и 1000 души екипаж плава самотно и безцелно край бреговете на Африка, след като му беше забранено да акостира в Мавриций.
Причината е сериозни съмнения за епидемия от холера, разрастваща се на борда му. Част от пътниците и екипажа са в изолация със симптоми на повръщане и диария.
С цел да се избегнат рискове за здравето на хората, местните власти не допускат заразения плавателен съд до брега.
Приблизително същият брой туристи не са успели да се качат на кораба и са били принудени да чакат на опашка на пристанището, преди да бъдат настанени в хотели, когато стана ясно, че корабът не може да акостира.
12-дневният круиз с начало Южна Африка трябвало да мине през Мозамбик и да акостира в Порт Луис в неделя, но пристигнал ден по-рано, след като пропуснал спирка на остров Реюнион.
Британец свидетелства пред Mail online: “Не съм на кораба, но чакам да се кача, а не искам... на сушата е пълен хаос, няма актуална информация и е пълна бъркотия“.
Други от пътниците искат направо да се връщат у дома и търсят самолетни билети, които ще им излязат солени, на всичкото отгоре най-вероятно няма да получат и обезщетение от норвежката компания, след като отказват да са на борда на лайнера.
На този етап не е известно дали на кораба има и български граждани.телеграф

Публикувана на
26 Февруари 2024 година