Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Цар Борис не прати нито един войник срещу СССР, днес ще пуснем ли бг войска срещу Русия!?

Стратегията за постигане на военна победа във войната в Украйна не дава резултат вече две години. Броят на жертвите расте, разрушенията също. Повишава се рискът от глобален сблъсък. Това създава икономически и социални проблеми не само в Европа, но и по света. Това заяви на брифинг президентът Румен Радев.
Той посочи, че в Париж се тества общественото мнение за пращане на войски в Украйна. По думите му стратегията на даване на още и още оръжия явно не дава резултат. Големият проблем е, че свършват хората на бойното поле, подчерта той.
Призова европейските лидери да проявят разум и балансиран подход към Украйна, така че да не се стига до ескалация и ядрен конфликт. Изпращането на войски от натовска страна в Украйна означава глобален сблъсък.
„Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изявление, че макар и да не е постигнат консенсус сега и веднага, в бъдеще стои въпросът за предоставяне на жива сила под двустранни споразумения между държави-членки на НАТО, ЕС и крайна. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг.
"Такава новина беше потвърдена от премиера на Словакия, който също каза, че такава тема се обсъжда и го побиват тръпки от документите, които чете. Освен че ще има изслушване на Денков, спешно, искаме да знаем защо прави такива изявления, в името на кой орган е упълномощен да ги прави, какво има предвид", каза още тя.
"Категоричен отпор и противопоставяне за предоставяне на жива сила и български войници в Украйна. За нас това означава пряко въвличане във война. Помните, че предупреждавахме, че може да се стигне до този момент. Тогава ни се нахвърлиха, че плашим хората, но този момент дойде. Очакваме утре Денков в парламента - да каже от чие име го прави, какво има предвид, както и силите, които подкрепят правителството да заявят своите позиции", завърши лидерът на БСП.
На равнище ЕС няма решение за изпращане в Украйна на войски, включително пехота. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, свързан със снощните изявления на френския президент Еманюел Макрон.
По-рано шефът на НАТО Йенс Столтенберг също заяви, че НАТО няма планове да изпраща бойни части в Украйна.
„Цар Борис не прати нито един български войник срещу СССР по време на Втората световна война. Той категорично отказа на Хитлер наша войска да отиде на Източния фронт. А днес угодниците-евроатлантици са готови да пуснат наши войници да се бият срещу Русия! Че са продажници е ясно, но акъл имат ли!?“.

Публикувана на
27 Февруари 2024 година