Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Баща-нерез посегна на непълнолетната си щерка

Мъж от Първомай, който се грижел за непълнолетната си дъщеря след развода, се опитал да ѝ посегне сексуално, както и да я принуди да се сгоди за свой братовчед, чийто баща му бил обещал пари. Тя обаче не била съгласна и родителят заплашил да я наръга с нож.
Това се е случило на 18 януари т. г., момичето било изпратено в кризисен център "Олга Скобелева" в Пловдив, а историята излиза наяве от решение на Административния съд в Пловдив, пред който майката настоява да си вземе детето. Тя работела в Нидерландия и се прибрала веднага щом разбрала какво се е случило.
Девойката е в осми клас и сама подала сигнала, в който обяснила, че бащата често пие и в такива случаи налита на бой, а в конкретния ден се съблякъл и я принудил и тя да остане без дрехи. След това започнал да ѝ се заканва, за да приеме уговорения срещу пари годеж. И преди този случай момичето споделило с класния си ръководител, че има проблеми с баща си, социалните направили проверка, но не открили нередности.
След разкриването на насилието бащата бил задържан, а дъщерята изпратена в болница. Майката, която от години живеела в чужбина и, се върнала и я посещавала всеки ден в болницата. След това се виждала с дъщеря си и в дома и двете установили емоционална връзка. Тя изразила желание да живее при нея.
Решението на административните магистрати е в полза на майката, защото тя е доказала, че има апартамент в Димитровград с всички необходими условия, декларирала и че ако й позволят да заведе дъщеря си в Нидерландия, ще й осигури по-добри възможности. "Категорично недопустимо е да се извежда дете, когато то може да се отглежда в семейна среда", е записано в решението на съда. лупа

Публикувана на
28 Февруари 2024 година