Новина от категория България
Архив на публикациите

Още един българин загина в Украйна

Още един загинал българин във войната в Украйна. На 26 февруари 2024 г. бе изпратен в последния му път 44-годишния Анатолий Борисович Барон, жител на село Василевка, което е заселено предимно етнически българи. Това съобщава "Бесарабски фронт".
Анатолий беше един от тях, пише изданието, което се пише на български език от Украйна.
Да се поклонят пред Героя дойдоха близки, приятели, съученици, неравнодушни жители на общината и представители на властта. Със сълзи на очи те образуваха "жив коридор", навеждайки колене и глави.
Анатолий Барон беше истински Патриот, който се интересуваше от съдбата на своята страна и бъдещето на своите близки. Той завинаги ще остане в сърцата ни като предан защитник и прекрасен човек, се посочва в информацията.
"Изказваме нашите искрени съболезнования на роднините и близките на Героя. Войната отне част от душата ви, оставяйки непоносима болка, която никога няма да утихне...
Нека милостивият Господ ви даде сили, кураж и благословия в този тъжен момент! Вечна и светла памет на истинския воин Анатолий Барон, който живя и загина защитавайки Украйна. В нашата памет завинаги", пишат от Павливската селска община.
Над 200 са загиналите етнически българи от началото на войната.блиц

Публикувана на
28 Февруари 2024 година