Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Вярно ли, бе, Манол Пейков едва го удържали да не тръгне като доброволец на фронта срещу Русия!?

Два билборда на централно място в Пловдив вчера осъмнаха разкъсани. Те бяха в прослава на Украйна. Депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков публикува пост в социалната мрежа, че смята да ги възстанови с лични средства. По-късно по медиите се появи горещата новина, че български войници може да бъдат пратени на фронта да се бият срещу Русия. Такава била евроатлантическата инструкция.

Динко ПЕТКОВ
Самият президент Румен Радев предупреди, че ако това стане, грози ни бъдещ ядрен конфликт. Към края на деня пък ротационният премиер акад. Денков с хъката-мъката обяви, че в никакъв случай бг войска няма да се праща в Украйна.
Цял ден обаче брахме страха какво ни очаква, ако наши военни се намесят във войната. Майките притеснено коментираха в кварталните магазини: „Ама моя син няма как да го мобилизират, замята си и двата крака, късоглед е, с най-голям диоптър, страх го е от тъмното, още се напикава нощем, няма още 20, а простатата му вече алармира!“. А за всеки случай нареждаха на синчетата си да се скатават вкъщи, да не си показват носовете навън, че да не ги пратят на фронта.
„Амчи моя Митко освен вилицата и лъжицата друго не е държал в ръцете, какво ще прави като му връчат някой Калашников, ма!“, роптае леля Минка. А съседката й баба Станка успокоява: „Не се кахърете, ще да ги пратят само, за да стреснат руснаците. Само като ги видят колко са сербез, ще хукнат обратно към Москва“.
Една от жените, заяви, че лично познавала депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков, носи махленската клюка. „Така се е разлютил, че едва го удържат да не тръгне начаса за фронта. „Ну, Путин, пагади!“, скандирал нахъсано. Звънял на тези, които били на неговия акъл, да се съберат скоропостижно. И веднага да заминат като доброволци да воюват с Русия. Очаквал лично генерал Наско Атанасов да ги поведе. Намало какво да чакат амераканците, французите и прочие брюкселци да се натуткат кога ще отворят нов фронт на путинистите.

Публикувана на
28 Февруари 2024 година