Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Била ли е вдовицата на Навални любовница на бг журналист!?

Съпругата на убития в руски затвор Алексей Навални - Юлия Навалная, има интимна връзка с разследващия журналист и бивш предприемач Христо Грозев. Това твърди в сензационна публикация авторитетния италиански вестник "Ла Република". Те били отдавна гаджета и това било публична тайна. Вестникът все пак прави уговорката, че пикантната информация има руски източник и е възможно да не е 100% достоверна.
Очевидно двамата са били интимни приятели много време преди опонента на Кремъл Алексей Навални да напусне този свят в сибирската наказателна колония. И докато е в затвора, половинката му започва връзка с българина, който официално също е семеен.
Но какво точно твърди доста обемистата статия със заглавие: “Ето флиртовете на Навалная - дезинформацията на Путин за дискредитиране на веселата вдовица”. След като прави уговорката, че за Кремъл Юлия Навалная е “новият враг, който трябва да бъде победен”, тъй като била поискала политическото наследство на съпруга си и неговото място начело на руската опозиция, авторката Розалба Кастелети посочва, че приписваният й първи флирт зад граница бил с руския милиардер Евгений Чичваркин.
Двамата били заедно на море в Латвия през август 2021 г., правят си много снимки и една от тях олигархът публикува в Инстаграм с текст: “С първата дама на красивата Русия на бъдещето Юлия Навалная. Свобода за Навални”. Според Касталети избягалият през 2008 г. във Великобритания милиардер може и да е бил близък приятел с Навалная, но по-важното било, че той бил финансирал битките на Алексей срещу корупцията в родината и покрил част от медицинските разходи на дисидента след отравянето му с новичок през 2020 г.
По-нататък репортерката на “Ла Република” посочва, че “Чичваркин не е единственият извънбрачен флирт, който се приписва на Навалная”. Защото няколко сайта, които “са част от руската пропагандна машина в Европа и Съединените щати”, я били обвинили, че е “политическа ескортка” и че има връзка с българина Христо Грозев - разследващия журналист от сайта “Белингкат”, който помогнал на Алексей Навални да разобличи неговите отровители. Източникът на клюката била асистентка на Навалная на име Анна Гончар.
“Те се познават от много години, но сега наистина имат връзка - цитира “Ла Република” асистентката, която продължава: - “Юлия каза, че Грозев се разбира много добре с нейните деца и особено със сина Захар. Аз се погрижих за пътуванията им през цялата 2023 г. През миналото лятото летяха до Ница, където спаха в една стая. През декември двамата отидоха пък за Коледа в Шамони, под Мон Блан”. След това репортерката на “Ла Република” посочва, че основателят на “Белингкат” Елиът Хигинс бил определил “фактурите за хотелски резервации”, представени като доказателства от “обвинителите в прелюбодеяние”, като “фалшифицирани”, тоест забежките били “напълно измислени”.лупа

Публикувана на
28 Февруари 2024 година