Новина от категория България
Архив на публикациите

Изчезналата Ивана пиела в кафенетата водка с уиски, имала много пари

И вчера не откриха 17-годишната Ивана от Дупница. В шестия ден от издирването на момичето беше претърсен районът около язовир "Дяково", както и горите край града. Стотици полицаи, горски служители и доброволци я търсиха, но без резултат.
В квартала, в който живее Ивана, разказаха пред БНТ, че през последните месеци взела да пие алкохол и да се оплаква, че родителите ѝ я тъпчат с лекарства. Малко преди Нова година започнала често да посещава кварталните кафенета. Пиела енергийни напитки и алкохол. "При мен е консумирала водка с уиски на едно място. С два вида безалкохолно, отделно кафе вътре в алкохола", коментира Стефания. Сервитьорката забелязала, че момичето разполага с доста пари. "Имаше в нея около 200 - 300 лева последния път, когато дойде при мен. Тя говореше, че техните я тъпчат с лекарства, иска да избяга и тем подобни неща", споделя Стефания.
Опитите на БНТ да потърси техния коментар се провалиха. От апартамента, в който живее Ивана, се чуваха шумове, но родителите не пожелаха да говорят с екипа на телевизията.
Съученици на изчезналото момиче и разказаха, че не е била буйна, но е нямала приятели. Постоянно била с телефон в ръка, записвала клипчета и ги качвала в социалните мрежи.
В деня преди да изчезне е качила над 50 клипа в ТикТок, в повечето от които пее поп фолк песни. Публикувала е и видео, в което ясно личи датата, след която следите ѝ се губят - 22 февруари.
Телефонът на момичето още в първите дни след изчезването ѝ е предаден на киберспециалисти, казаха от полицията. Все още се установява дали тя сама е сменила профилната си снимка във ФБ вчера или профилът ѝ е бил откраднат.стандарт

Публикувана на
28 Февруари 2024 година