Новина от категория България
Архив на публикациите

Спасяват овдовял черен лебед

Спасяват овдовелия черен лебед от изкуственото езеро в благоевградския парк "Бачиново"! Красивата птица отива във ферма в Плевен, където ще прекара старините си. Гледачите й ще се опитат да я адаптират към друг екземпляр от нейния вид, но шансовете това да се случи не са големи.
Сърцераздирателната любовна история между двата черни лебеда разчувства целия град. В началото на месеца мъжката половинка загина нелепо във водите на езерото. Тялото на пернатия е намерено под леда. Вероятно птицата се е гмурнала, за да търси храна, и не е успяла да изплува обратно на повърхността. Партньорката му не спря да страда и да чака половинката си, разхождайки се из парка. Преподавател от Югозападния университет дори засне как лебедът се оглежда в една от витрините на заведение сякаш търси любовта в собствения си образ.
"Тежко понася загубата. От фирмата, която ги достави, казаха, че женският лебед е бил по-агресивен още в началото и е бил свикнал много с мъжкия. След като мъжкият умря, половинката му не спира да го търси", коментират пред "България Днес" от общината.
Понеже трудно би свикнал с нов партньор, овдовелият лебед се връща обратно във фермата, от която е дошъл. В парка ще бъде докарана нова двойка черни лебеди, която да радва местните и гостите на града.Българяднес

Публикувана на
28 Февруари 2024 година