Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Появи се 50-годишната Моника Люински

Тридесет години по-късно Моника Люински навлиза в американската политика, но този път го прави с различна роля: тя е лице на новата кампания на калифорнийска модна марка, която не само предлага дрехи с ниско въздействие върху околната среда, но и също пуска покани за гласуване на следващите президентски избори.
На 50 години писателката и активистка, която свърза името си с най-големия секс скандал в историята на Белия дом в средата на 90-те години, като стажантка в администрацията на тогавашния президент на Съединените щати Бил Клинтън, се появява в напълно далечна версия на себе си и много различен вид от този, който помнят американците.
Мотото на компанията "Reformation", която Моника представлява гласи: "Една мощна рокля сама по себе си няма да допринесе за перфектен брак, но носенето й на изборите е дяволски добро начало". Освен това модният бранд си поставя за цел да улесни регистрацията за гласуване.
В Съединените щати големи групи от населението остават маргинални и не се регистрират в избирателните списъци за задължителният акт на гласуване. Обикновено това е базата, от която демократите черпят гласове. Улесняването на регистрацията в списъците открито се смята за начин за насърчаване на избирателната активност на потенциални прогресивни избиратели.
На снимките, направени от Зоуи Гросман, бившата стажантка носи блейзър, тренчкот, чанта през рамо, слънчеви очила. Люински може да не е топ моделът, който феновете на бранда са очаквали, но от компанията са напълно убедени, че са изигрaли добре кaртите си.
За Моника това е последната стъпка към обществено възраждане, след като години наред се криеше, сочена с пръст след скандала. Сега тя се чувства готова гласът й да бъде чут: "Гласуването винаги е важно, а зaлозите тази година са много високи поради разочарованието и апатията", отбеляза Люински в интервю за списание Glamour. блиц

Публикувана на
28 Февруари 2024 година