Новина от категория България
Архив на публикациите

Българка прецака американец с 45 000 лв. и изчезна

61-годишен американец сигнализира полицията в Нови пазар за измама за близо 45 000 лева, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.
Янкито в края на миналата година се запознал с жена в интернет сайт. Започнали комуникация, като след известно време тя се прехвърлила в мобилно приложение за видео и аудио разговори. Жената му разказала, че живее бедно на село, че се грижи за своя близка и не разполага с пари.
Мъжът решил да ѝ помогне, изпратил определена сума, а после - и втора. Предложил ѝ да се омъжи за него и тя се съгласила. Разбрали се да се срещнат в съседна държава.
Получил обаждане, че на летището са я задържали и, за да я освободят, са необходими още пари. Той отново ѝ пратил, а след известно време комуникацията между тях спряла.
Притеснен, че нещо се е случило, тръгнал да я търси. Пристигнал в полицейското управление в Нови пазар, тъй като преди време му казала, че е от този край. В разговора си с полицейски служители прецаканият разказал, че е превел близо 45 000 лева и е измамен. блиц

Публикувана на
29 Февруари 2024 година