Новина от категория България
Архив на публикациите

Митко от Цалапица заровен жив

Убиецът на Митко от Цалапица Рангел Бизюрев все още е в Дания, макар че двата месеца за неговата екстрадиция изтекоха. Близките на пребития до смърт младеж не знаят защо се бави връщането му, тъй като никой от разследващите органи не им дава обяснение за това.

Симона ГЕОРГИЕВА
Майката на Митко Атанаска Бакалова разказа, че от записите на камерите се вижда и четвърти участник в престъплението. „Не знам дали е разпитван и кой е той. Помолих кмета на Целапица да ми предостави записите, тъй като полицията не се беше интересува от тях. Занесох ги в Районното, за да се продължи разследването, иначе то щеше да бъде прекратено. Очевидно някой не иска истината да излезе. Научих, че хора, които знаят нещо по случая, са ходили в полицията да бъдат разпитани, но показанията им след това са били скъсани“, обясни Бакалова.
„Собственикът на фитнес залата в Цалапица ми каза два дни след убийството, че Рангел е търсил Митко, за да го пребие. Веднага се обадих на полицията и те нямаше как да не го потърсят. Намериха го на море в Слънчев бряг. През това време близнаците, които са му съучастници, „търсеха“ заедно с мен и хората от Цалапица сина ми. Според мен момчетата са останали в селото, за да разберат какво се случва и са осведомявали Рангел“, каза Бакалова.
Тя смята, че близнаците Борислав и Валентин са съучастници в убийството. „Носът на сина ми е бил счупен и според мен те са го направили. Все още не сме видели цялата експертиза за състоянието му, в което е намерен. Знаем само, че има счупени носна преграда и две ребра. Едва ли може да се умре от това. Вторият ми мъж и чичо му са били на разпознаването и са разбрали, че му липсват зъби. Лицето му е било в синини. Той е бил жив, когато са го заровили, издавал е звуци, наподобяващи хъркане. Вероятно се е борил за живота си“, предположи почернената майка.
По думите й преди да бъде пребит до смърт Митко, единият близнак го е карал да излезе от вкъщи, но той е отказал. Има втори разговор, но от приложение, който е променил решението му. „Възможно е да е свързано с момиче. Преди да бъде убит Митко, той си е писал всеки ден с Яница. След това изведнъж тя престава да му пише – нито на 21, нито на 22, нито на 23 юли... Сякаш е знаела, че е умъртвен. Поисках среща с бащата на момичето, но той отказваше, после се съгласи, но така и не дойде да се видим.лупа

Публикувана на
02 Март 2024 година