Архив на публикациите

Красива китайка прави фурор в цял свят

Красивата китайка Нимо Жу изумява света с различните си умения. 24-годишната хубавица е еднакво добра пред шахматната дъска и масата за покер. Едва на петгодишна възраст тя печели шампионат по шахмат за момичета до 10 години във Финландия, на осем годинки вече е световна шампионка в тази възраст, а през 2014 година грабва титлата и за 14-годишни.
24-годишната китайка, която от 2011-а живее в Канада, има и свой канал, в който излъчва и коментира партии, пише и статии.
„Един ден ми писа Федор Холц (б.р., играч на покер), който има много успехи в покера. Той ми предложи да разменим уроци“, разказа Нимо пред „Билд“. Така тя се запалила по играта и започнали да я канят на различни турнири. Уверена е, че именно острият ум, развит от часовете пред шахматната дъска, й помогнал да направи фурор и с карти в ръка.
„На всички е ясно, че стратегията е важна част от покера. В следващите години искам да ставам все по-добра. В шахмата е доста по-трудно, там трябва да инвестирам много време, за да напредвам“, заяви китайката, която от 2017 година е гросмайстор при жените. Самата тя води бляскав живот, който показва пред своите 191 000 последователи в "Инстаграм".блиц

Публикувана на
02 Март 2024 година