Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Какво се случи с жена, чийто мъж опита да я изнасили

Пловдивският районен съд не прие молбата на 37-годишната Сузан Т. за издаване на заповед за защита от домашно насилие от съпруга й Ресул Салимов. Оказва се, че не може да носи наказателна отговорност заради неадекватното си състояние в периода на насилието, вследствие на употребата на дрога .
Пловдивският дюнерджия беше настанен в ЦПЗ Пловдив на 14 декември 2022 година след сигнал, че е пребил жена си и се е опитал да я изнасили пред двете им деца, които са близнаци. Той унижавал Сузан и я обиждал, като я наричал пред малчуганите „к**ва” . Заявил, че е имал подозрения, че жена му се е опитва да го отрови.
На 14 декември дюнерджията скочил на жена си. Повалил я на земята и ударил в лицето. Боят бил придружен от псувни. Докато е опитвал да насили жена си, мъжът е повтарял, че ще я убие, стискайки я за врата и гушата. Децата плачели и пищели. Гледайки ги, ягресивтият мъж започнал да съблича плачещата жена, заканвайки се че ще изнасили пред двете близначета. Междувременно приятелка на жертвата позвънила по мобилния телефон. Със сетни сили 35- годишната вдигнала и близката й чула цялата разправия. За минути униформени били пред вратата.
43-годишният бил отведен в ареста, а жената в болница. Дюнерджията е бил под въздействието на два вида дрога - амфетамин и канабис.
Сузана е решила да предяви молба за издаване на заповед за защита от домашно насилие и било образувано гражданско дело в Районен съд Пловдив. Заседание било проведено едва февруари медец 2024 година. Магистратите обаче са отхвърлели молбата й, но не поради това, че не е имало насилие, а затова, че Ресул е бил невменяем към момента на извършване на действията си. Съдиите са се позовали на извършената съдебно-психиатрична експертиза. От нея е станало ясно, че мъжът към момента на агресивното деяние не е можел да контролира действията си и не е знаел какво върши.
Станало е ясно, че същия е имал психично разстройство, което се дължи на наркотиците, които Салимов е употребявал. В момента Ресул е на свобода и не е настаняван повторно в ЦПЗ- Пловдив, защото се лекува сам с медикаменти и посещава психиатър доброволно.
По тази причина магистратите са приели експертизата и са сметнали мъжа за невинен, защото не е знаел какво върши и не е носел отговорност за действията си. Така молбата на Сузан е била отхвърлена и Районен съд я е осъдил да заплати всички разноски по делото.трафикнюз

Публикувана на
02 Март 2024 година