Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Бивш музикант от Драмата в Пловдив ще става лидер на партия „Стефан Данаилов“

Създател на организацията ще е музикантът Ицо Петрофф, близките на Ламбо бесни на идеята Див скандал се заформя около името на легендата Стефан Данаилов. Ицо Петрофф иска да направи партия с такова име. В същото време Ирен Кривошиева и синът на Ламбо - Владимир, са категорично против и се заканват да съдят музиканта.
Идеята на Ицо Петрофф е да направи партия, в която да членуват актьори, музиканти и всякакви артисти. Те ще се борят за развитие на културата у нас, както и страната ни да настигне останалите държави в Европейския съюз.
"Аз ще бъда почетен лидер, защото предпочитам да се занимавам с творчество, с музика, а не с административни и бюрократични проблеми", уточнява Петрофф.
Той разказа, че председател на партията ще бъде неговият авер, известният китарист и фронтмен на бандата "Мистър БГ бенд" Цветелин Стефанов.
Тарторът на групата "Татко Кристофър" разкри и защо точно Стефанов ще води "бащината дружина" от артисти, певци и музиканти в политиката, обединени под логото "Стефан Данаилов": "Цвети е свирил няколко години в Пловдивския театър, когато Стефан Данаилов е играл там. И много му се възхищаваше. Двамата дори се бяха сближили. Твърдеше, че Стефан Данаилов за него е най-работоспособният актьор в цялото съсловие и човек, който винаги държи на думата си. "Дават му текст, той цяла нощ може да не спи, но на сутринта е готов! Невероятен талант и професионалист!", хвалеше го Цвети".
Ицо Петрофф пък е пял на няколко пъти заедно с Ламбо песни на маестро Найден Андреев в неговото студио в БНР. "Имахме си приказката. Много се разбирахме", сподели един от основателите на "Подкрепа".
"Нашата партия ще бъде центристка и демократична. Убеден съм, че Стефан не би имал нищо против нашите цели", смята почетният председател на БГ Рок общество.
В партията щял със сигурност да членува Влади Въргала, издаде Ицо Петрофф. "Говорихме по телефона и той ми каза: "Ице, само така!". И го каза искрено, защото и на него не му е лесно материално в момента. Оставиха го без ангажименти. Разчита на пенсията на майка си, на помощта на сина си. А той е голям, невероятен актьор!", негодува рок ветеранът.
Петрофф не смята, че близките и наследниците на Стефан Данаилов няма да дадат разрешение да използват името на легендата на родната сцена и кино за "знаме" на бъдещата организация. "Аз обаче поисках да попитам какво мисли неговата племенница Росица Обрешкова. Разбрах обаче, че е в чужбина. Като се върне, обезателно ще разговарям с нея", поясни Ицо. "В крайна сметка обаче, дори и да не получим разрешение, името на Стефан Данаилов е символ за всички българи и никой няма монопол върху него!", категоричен е музикантът.
Актрисата Ирен Кривошиева, майка на единствения син на Стефан Данаилов - Владимир, лекар в Америка, е възмутена не на шега от "присвояването" според нея на името на Ламбо от "шепа скандални личности". българияднес

Публикувана на
02 Март 2024 година