Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Най-скъпият автомобил в света

Представен е още един модел от семейството на Rolls-Royce Droptail. Луксозният кабриолет струва около 30 милиона долара, което го прави най-скъпата кола в света към 2024 г. Подробностите за него бяха разкрити на уебсайта на Rolls-Royce.
Общо планират да пуснат само четири кабриолета Rolls-Royce Droptail, които ще се различават един от друг по различни детайли. Тази конкретна кола е третата от поредицата и има собствено име - Arcadia Droptail.
Новият Rolls-Royce Droptail е елегантен 5,3-метров кабриолет с дълъг преден капак. Характерната радиаторна решетка е комбинирана с тънки LED фарове. 22-инчовите джанти са полирани до блясък.
Клиентът на този автомобил е поискал да го декорират в стила на традиционната архитектура на Югоизточна Азия. Корпусът му има бял перлен цвят - към боята са добавени микроскопични частици от стъкло и алуминий.
Интериорът на Rolls-Royce Arcadia Droptail е тапициран със скъпа кожа и палисандрово дърво. За интериора и капака на багажника са използвани 233 парчета от това дърво, а работата е отнела 8000 часа. Освен това Rolls-Royce Arcadia Droptail има уникален дизайн на приборите, а на предния панел има скъп часовник, чието производство е отнело 5 месеца.
Както всички Rolls-Royce Droptails, Arcadia е оборудван с 6,75-литров туин-турбо V12 двигател с мощност от 600 к.с. и 840 Nm. Луксозният автомобил работи с 8-степенна автоматична скоростна кутия.
Rolls-Royce вече е доставил Droptail Arcadia на собственика си в Сингапур. Воланът е монтиран от лявата страна, въпреки че колите с десен волан са по-често срещани в тази страна. Според клиента това улеснява използването на роудстъра за пътуване по света. /auto.blitz.bg

Публикувана на
02 Март 2024 година