Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Как да носите със стил мъжки чанти през рамо

Тенденцията да се носят мъжки чанти през рамо не е нова, но все още предизвиква редица въпроси - стилно ли е, подходящо ли е мъже да носят такива чанти, как да изглеждаме добре с такъв аксесоар, трябва ли да се лишаваме от удобство, само защото сме притеснени за външния си вид и т.н.

Допитахме се до модните специалисти от Leatherland.bg, които дадоха лесни за прилагане съвети за това как да носите стилно мъжки чанти през рамо.
Размерът има значение
За да изглежда добре една мъжка чанта през рамото, тя трябва да е съразмерна на тялото. Ако чантата е прекалено малка, тя създава един несериозен вид и цялостното ви излъчване “олеква”.
Изберете кожена чанта
Когато става дума за стил, винаги е добре да избираме качествени и издръжливи материи. В случая с тези мъжки чанти през рамо, най-добрият избор е кожата, а не полиестерът или друг тип текстил.
Кожата е най-качественият и стилен материал за аксесоари и няма как да сбъркате, когато избирате такава чанта.
На едното рамо ли да я носите или през гърдите
Мъжка чанта през рамо можете да носите и по двата начина, според това как ви е по-удобно. Когато дължината на дръжката на чантата е достатъчна, няма опасност да си направите лоша услуга на външния вид, напротив, с такава чанта ще изглеждате истински елегантно.
Обичайно чантата трябва да стига до хълбока или малко по-надолу. Ако презрамката е прекалено къса или прекалено дълга, чантата ще стои неестествено.
За какъв стил на обличане е подходяща такава мъжка чанта през рамо
Кожените чанти подхождат повече на небрежно-елегантен или бизнес стил, отколкото на по-свободните начини на обличане.
Една кожена мъжка кожена чанта през рамо допълва вида на работещите в сферата на правото, финансите, бизнес консултирането и дигиталните изкуства.
Да се поучим от Италия
Италианските мъже са известни с безкомпромисния си вкус, като в същото време правят да изглежда лесно да се обличаш стилно.
Ако се поучим от техния начин, по който съчетават мъжка чанта през рамо с другите си дрехи, можем да извадим следните съвети:
Дънки, поло-тениска и чанта
Това съчетание ще е стилно, ако дънките са прави, без излишни декорации или протривания, а тениската е с якичка и копченца. В добавка към това кожената чанта ще бъде наистина на място и ще превърне ежедневния ви вид в небрежно елегантен. Разбира се, обувате кожени мокасини, а не маратонки.
Небрежно-елегантен
Когато носите чино панталон и блейзер за бизнес среща, мъжката чанта през рамо е логично допълнение на външния ви вид. Не само това, тя ще ви донесе и удобството да носите таблет и лични вещи в нея, вместо в джобовете си или в ръка.
Кога не е подходящо да се носи мъжка чанта през рамо
Единственият случай, в който не е подходящо да носите този аксесоар е по време на строго официални събития като сватби, коктейли или награждавания. Тогава нямате нужда и от други аксесоари, освен самочувствие и усмивка.
Накрая, нека обобщим отново съветите на Leatherland.bg за носене на мъжки чанти през рамо:
● Изберете чанта от качествена материя, най-добре кожа
● Съобразете големината на чантата и дължината на дръжката с фигурата си
● Носете със самочувствие мъжка кожена чанта през рамо когато сте облечени с дънки и поло тениска или риза, с блейзер или сако или пък отивате на бизнес среща

Публикувана на
29 Март 2024 година