Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Започва Plovdiv Vibes

Plovdiv Vibes резонира в седем различни градски зони от 19 до 28 април! Тазгодишното издание на фестивала следва темата “Трансформации”, и представя многообразие от културни, развлекателни прояви и събития, и трансформации в градски пространства.

Акцентище бъдат фотографските изложби “Трансформации” на младия фотограф Ивайло Станджиков, който ще представи на 22 април в Plovdiv Stage Park изложбата “Градът - преди и сега”, която се осъществява съвместно с “Акция Фото ПловдивЪ”.
Творческият базар Vibes Market представя над 20 локални и гостуващи автори на ръчното творчество. Ще се проведе в продължение на двата уикенда в края на април на алеята за базари в подножието на Младежки хълм. Ще има образователни и творчески работилници “Деца творят на хълма”.
На 21 април (неделя) почитателите на ръчното творчество ще се запознаят с изработки, на различни социални предприятия, които ще представим под формата на изложение и базар в подножието на Бунарджиката.
Сценичната програма на фестивала е бъде домакинствана от Plovdiv STAGE PARK - Младежки хълм и представя изпълнителите от гупа Funkilicious, Група ТАРАЛЕЩА, диджеите Pacho, Ill-Q, Max BG, Vasil Ivanov. Във втория уикенд на фестивала посрещаме и един от пионерите в електронната музика DJ GAGALOVE, а черешката на фестивала ще поставим в неделя на 28 април с нежната доско дива COOL BLUE.
Меломаните ще могат да погъделичкат егото си и ще покажат своите познания с Музикално Бинго, представено на сцената в Plovdiv Stage Park от небезизвестния Стефан Лозанов. Посетителите на фестивала ще могат да се насладят на изпълненията на ученици от НГСЕИ (Сценични кадри), които ще представят танцово-театралния спектакъл “Емоции” и театрално-куклени етюди в двата уикенда на 10-дневния фестивал.
Участие в програмата ще вземат и артистите от Пловдивски културен институт с танцов спектакъл.
В следобедните часове на 25 април, заедно с партньорите от Българско сдружение за защита на птиците ще покажем своята екологична отговорност чрез “работилница за гнездилки”, която ще се проведе в парк Лаута. Заедно ще изработим къщички за чухал и синигер, като трансформираме комфортната им зона.
На 26 април пък ще трансформираме пространството около Братска могила и ще разкрием интересни факти около този тайнствен монумент. Събитието ще започне с Мини Тур, воден от лицензиран екскурзовод, който показва трансформацията на района и ще включи беседа за историческата и архитектурната стойност на паметника. Пространството в близост ще бъде оформено като поп-ъп зона за дискусии и настолни игри.

Фестивалът гостува и в парк Рибница с клоунада и пантомима в следобеда на 21 април, а с почитателите на спорта, ще се раздвижим на скамейките на Гребна база, когато “Ще ядем стълби за закуска” със световната инициатива, координирана от БГ Бъди активен- Ден без асансьори (24 април). За финал на фестивала ще представим годишния концерт на танцова школа Терпсихора, който ще представи всичките си школи и възпитаници!

Публикувана на
11 Април 2024 година