Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Толкова глупав главен секретар на МВР, като че ли това е рекордът!

В този скандал с митниците, като че ли всички участници са загубили чувството за мяра и за приличие, не се крият въобще. Това каза пред "Фокус" проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш гл. секретар на Министерството на вътрешните работи.
"Виждате кой с кого се е снимал – очевидно, че държавни чиновници не могат да се снимат така с частни лица, да разпространяват снимки. Фактически материал за връзки и зависимости е наличен.
Чуваме непрекъснато безкрайно глупави обяснения от висши държавни служители, те обясняват своята поява сред известни контрабандисти и престъпници с това, че се занимават с борба с престъпността и от тях черпят информация – всичко е един набор от безкрайни глупости, зад което обаче стои очевидно борбата между един или два клана, или може би три клана за овладяване на каналите на контрабандата", коментира още проф. Радулов.
"Можем да предполагаме спокойно какво се случва в държавата, щом главното действащо лице в Министерство на вътрешните работи, този, който отговаря за цялата оперативна дейност и за нейното управление, се е забъркал в такава каша. Чуваме – и това е много странно, защото на тази длъжност се предполага поне човекът да може малко по-разумни неща да говори, когато опре до спорни моменти, а той говори глупости – той ги познава, ама тези познанства, които очевидно са се превърнали в приятелство, са заради това, че той е бил предан на предния министър, лоялен към него. Знаел, че са престъпници, обаче всеки път, когато те му искали услуга, той им е отказвал", коментира той.
„На бандитите не е необходимо главният секретар на МВР да им прави услуга. Има дребни полицаи и митничари, които всъщност са закачени по магистралата на канала за контрабандата и вършат работата. А всъщност на тези хора, които ръководят очевидно канала и го контролират, им трябва точно снимката с главния секретар: където трябва, ще я покажат, където трябва, ще я изпуснат. Той винаги си има едно наум, че е сниман с тях. И всъщност не е необходимо да им прави каквито и да било услуги. За тях е достатъчно, че имат снимка с министъра, че имат снимка с главния секретар", обясни експертът.
„Значи всякакви главни секретари сме имали – имали сме и пияници, имали сме и лъжци, обаче толкова глупав главен секретар, като че ли това е рекордът на Министерство на вътрешните работи", каза още проф. Радулов. /блиц

Публикувана на
12 Април 2024 година