Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Ще ти разбия главата, ще те убия!“

"Ще ти разбия главата, ще те убия!". Това е крещял 45-годишният агресивен шофьор, който преди дни прояви агресия срещу водачка на надлез "Родопи". Жената била много изплашена.
“През цялото време псуваше и крещеше Моята приятелка е онкоболна и малко преди този инцидент научи, че трябва да започне химиотерапия, а аз реших да я разсея от тези мисли и да се разходим някъде, но се случи това”, заяви Албена Чавдарова. Към момента бабаитът е задържан в Първо РУ-Пловдив и срещу него се води бързо производство за хулиганство при управление на моторно превозно средство.
Първоначално арестът му е бил 24-часов по Закона за МВР. Вчера обаче , след като е бил привлечен в качеството на обвиняем, е бил задържан и за срок до 72 часа по НПК с постановление на наблюдаващия прокурор.
“Автомобилът на мъжа беше доста далеч от кръстовището, аз правя обратен завой на зелен светофар, изчаквам голямата колона от коли. След това видях , че автомобилите са достатъчно далече и предприех маневрата. Пристроих се в средна лента, така че ако някой от двамата бърза да ме изпревари отляво”, обяснява Чавдарова.
“Изпревари ме отдясно, засече ме и натисна рязко спирачките. Слезе от колата, аз успях да вдигна стъклата и да заключа вратите. Опита се да ме удари през люка и тогава счупи едното огледало с двете си ръце. След това тръгнах, но той счупи другото огледало. Блъскаше по вратата ми”, поясни изплашената жена. Тя коментира, че е имало автомобили зад тях, но абсолютно никой не е слязъл да помогне
Прокуратурата е посочила, че престъплението е извършено с изключителни дързост и цинизъм. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. /трафикнюз

Публикувана на
12 Април 2024 година