Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Съдят адвокат Елдъров-син за укрити данъци

Нова присъда и затвор заплашват известния с криминалното си досие адвокат Владимир Елдъров след като Окръжна прокуратура – Пловдив отново го предава на съд, този път за укрити данъци.
В този случай Елдъров умишлено не е декларирал крупни суми от адвокатски хонорари по дела за обезщетения на пострадали от катастрофи и техни близки. Той е укрил начислен данък както върху доходите си като физическо лице, така и ДДС в общ размер от над 71 000 лв., гласи обвинението. Това е станало в периода от декември 2013 г. до март следващата 2015г.
Като адвокат Владимир Елдъров е специализирал дейността си основно в уреждане по съдебен ред и по административен път - чрез застрахователни дружества, на обезщетения за пострадали при пътнотранспортни произшествия, както и на техните близки. За това той получавал адвокатски хонорари и дължал данък.
Извършената двукратна ревизия установила липсите след проверка в данъчните му декларации и другата документация. При анализа на данните разследващите са прегледали всички адвокатски кочани, договори за правна защита и процесуално представителство. След цялостен преглед на събраните доказателства са установени механизмите за умишлено укриване на данъчни приходи или доходи, формирали крупната сума.
Владимир Елдъров прекара дълги години в наказателно преследване по различни обвинения, включително за поръчкови кражби, грабежи, палежи и подготовка на убийство. Накрая, през август 2022 г. ВКС потвърди окончателната му присъда от пет и половина години затвор и той влезе зад решетките. През декември същата година, заради продължилите с години процеси и престой в ареста, Елдъров бе освободен като изтърпял наказанието си.
Сега отново предстои Окръжния съд в Пловдив да насрочи поредното дело срещу него, с което, ако бъде признат за виновен, го очаква нов престой в затвора. бнр

Публикувана на
18 Април 2024 година