Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Стартира Plovdiv Vibes

Тазгодишното издание на фестивала Plovdiv Vibes, което ще се проведе от 19-ти до 28 април, е посветено на темата „Трансформации“ и представя многообразие от културни, развлекателни прояви и събития в седем различни градски зони.
Акценти във форума са фотографските изложби „Трансформации“ на Ивайло Станджиков и изложбата Градът – преди и сега“ съвместно с „Акция Фото ПловдивЪ“ на Пламен Кочев и фотографите Християн Агушев и Христиан Илиев.
Очаквани събития в програмата са творческият базар в подножието на Младежкия хълм, представящ 20 автори на ръчното творчество, както произведения на различни социални предприятия в подножието на Хълм Бунарджика.
Сценичната програма на фестивала е с домакинството на Plovdiv Stage PARK – Младежкия хълм с участието на различни музикални групи, както и на ученици от Гимназията за сценични и екранни изкуства.
Сред сцените на фестивала Plovdiv Vibes са още пространството около Братската могила, парк Рибница, Лаута, Гребната база. Той се осъществява по инициатива на сдружение Творчески комплекс Инкубатор с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 г.
Входът за всички културни събития на открито е „свободен“.

Публикувана на
19 Април 2024 година